Селта - Реал Мадрид, мач от осминафиналите на турнира за купата на Испания. Стадион "Балаидос", начало 23.00 часа.

Групата на Реал Мадрид:


Вратари: Касияс, Адан, Хесус
Защитници: Варан, Пепе, Рамос, Арбелоа, Карвальо, Начо
Полузащитници: Чаби Алонсо, Кедира, Ди Мария, Йозил, Модрич, Есиен, Кака, Кайехон,
Нападатели: Роналдо, Бензема, Мората

ПРОГНОЗА: Реал Мадрид гостува на Селта Виго в първи мач от осминафиналите на турнира за Купата на Испания.

По традиция "Балаидос" е едно от любимите места за визити на столичани.  Последната победа на Селта като домакин над Реал Мадрид е от сезон 2000-2001 година. Разбира се, от тогава тимът от Виго прекара общо 6 сезона в Сегунда Дивисион. В останалите си 5 мача обаче така и не можа да победи белите.

През този сезон формата на галисийците не е впечатляваща и те се намират малко над чертата на изпадащите в първенството.  В предишния кръг за купата пък тимът имаше нужда от продължения, за да победи втородивизионния Алмерия.

Реал Мадрид също не игра блестящо в двата двубоя срещу третодивизионния Алкояно, но въпреки това победи с общ резултат 7-1. От поведението на белите така и не можа да се разбере какво им е отношението към този трофей през този сезон. По традиция Жозе Моуриньо уважава купите на страните, в отборите, които води. Така още в първия си сезон в Реал той постави за цел спечелването на купата на Испания и го направи.

През втория сезон обаче Специалния смени политиката и заяви, че се фокусира върху първенството и Шампионската Лига. Сега обаче изглежда, че шампионатът ще бъде доста трудна цел, предвид преднината на Барселона. Затова макар официално да не се отписва титлата, много е възможно да се хвърлят допълнително усилия за купата на Испания.

Затова няма да е изненада, ако той инструктира играчите си да подходят по-сериозно в двубоя. Освен това мотивацията срещу първодивизионен тим със сигурност ще е по-висока, отколкото срещу Алкояно.

Кристиано Роналдо пък ще има допълнителна мотивация, тъй като "Балаидос" е един от малкото стадиони в Испания, на които не се е разписвал и ще има желание да го направи сега.


Резултат: 0:2