Цветана Пиронкова загуби от втората в световната ранглиста Симона Халеп (Румъния) със 7:6(6), 6:7(4), 7:5 в третия кръг на турнира по тенис на трева в английския град Ийстбърн. Срещата се доигра днес, след като вчера бе прекъсната при разултат 7:6(6), 2:1 и 40:30 в полза на Пиронкова заради дъжд.

29-годишната пловдивчанка започна добре днешното доиграване и бързо поведе с 3:1 гейма, но след това допусна отпускане и Халеп не само възстанови пробива, но и направи още един такъв, за да поведе с 5:3. 

Пиронкова обаче направи нов пробив в гейма, в който Халеп сервираше за сета и втората част се насочи към тайбрек. В него Халеп бе по-концентрирана и спечели със 7:4 точки.

В решителния трети сет Пиронкова първа стигна до пробив, с който поведе с 4:2, но още в следващия гейм Халеп го върна, а след това изравни за 4:4. Пиронкова взе следващия гейм на свой сервис на 0, а Халеп изравни след това за 5:5.

Решителен за изхода на срещата се оказа 11-ият гейм на третия сет, в който Халеп реализира нов пробив, за да поведе с 6:5 и в следващия гейм затвори мача. В четвъртфиналите на турнира, който е с общ награден фонд 819 хиляди долара, Халеп ще срещне шестата в схемата Каролине Возняцки (Дания).