ПСЖ разнебити с 5:0 Селтик в Шотландия и записа страхотна победа в първа среща от Група "В" на Шампионската лига, където са още отборите на Байерн и Андерлехт.

Французите тотално разнебитиха и се подиграха на клетите домакини, а царете на шоуто бяха звездите на гостите - Неймар, Мбапе и Кавани.

Триото набута общо четири гола във вратата на Селтик, а освен това показа фамозни отигравания и красиви комбинации.

От своя страна шотландците не показаха с нищо, че заслужават да вземе нещо от тази среща и логично паднаха с много. Така ПСЖ записа разгромна победа и даде заявка, че този сезон ще играе съществена роля в Шампионската лига. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Y5wgxJWJMDY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


ПСЖ започна мощно мача на "Селтик Парк" и още в самото начало натисна здраво домакините. Французите бяха изключително активни през тези първоначални минути и дори можеха да вкарат, но Неймар, Кавани и Мбапе пропуснаха.

В 16-ата минута Единсон Кавани се откъсна сам срещу Крейг Гордън, но правилно бе отсъдена засада. Три минути по-късно логичното се случи и ПСЖ вкара. Тогава Адриен Рабио намери Неймар и той опъна мрежата на Селтик за 0:1.

Домакините можеха да изравнят веднага, но Лей Грифитс не успя да преодолее Алфонс Ареола. Французите продължиха да доминират и заслужено вкараха втори гол.

В 34-ата минута двете големи звезди на ПСЖ - Неймар и Мбапе разцъкаха, след което последва попадение на Мбапе за 0:2.

Това обаче не бе всичко и пет минути преди края на полувремето се стигна до дузпа за гостите, която бе превърната в гол от Единсон Кавани. В 43-ата минута Селтик стигна до положение, но Киърън Тиърни се засуети и изпусна страхотен шанс.

Второто полувреме започна с положение за Селтик, но Лей Грифитс не успя да вкара с глава. Последва и шанс за ПСЖ, пропуснат от Адриен Рабио.

През това второ полувреме темпото на игра падна, като действията се развиваха основно в средата на терена. След час игра Скот Синклер можеше да вкара за Селтик, а малко по-късно с пропуск се отчете и Неймар.

Към края на мача французите стигнаха до нови две попадения и разгромна победа. Първо в 83-ата минута автогол си набута Микаел Лустиг, а пет минути по-късно Лайвин Курзава намери Единсон Кавани за 0:5. Така ПСЖ записа страхотен успех и поведе в групата.

Селтик - Пари Сен Жермен 0:5

Голмайстори: 

0:1 Неймар (19)
0:2 Мбапе (34)
0:3 Кавани (40-дузпа)
0:4 Лустиг (83)
0:5 Кавани (88)

Селтик: КРЕЙГ ГОРДЪН, ТОНИ, ЛУСТИГ, ЙОЗО СИМУНОВИЧ, КИЪРЪН ТИЪРНИ, СКОН БРАУН, ОЛИВИЕР, ПАТРИК РОБЪРТС, СТЮАРТ АРМСТРОНГ, СКОТ СИНКЛЕР, ЛЕЙ ГРИФИТС

ПСЖ: АЛФОНС АРЕОЛА, ДАНИ АЛВЕШ, МАРКИНЬОС, ТИАГО СИЛВА, ЛАЙВИН КУРЗАВА, МАРКО ВЕРАТИ, МОТА, АДРИЕН РАБИО, MБАПЕ, ЕДИНСОН КАВАНИ, НЕЙМАР