Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо бе много доволен от факта, че отборът му успя да спечели трудната визита на Саутхямптън с 1:0 и така продължава отличното си представяне в елита на Англия.

"Трудно е да вземеш победата като гост на такъв противник. Изправихме се срещу един добър отбор, който не се предаде до последно и търсеше изравнително попадение", обяви той на пресконференцията след мача.

"През последните 35 минути ни бе наистина много трудно, защото домакините не искаха да загубят и имаше моменти в които се чувствахме здраво притиснати".

"Нашият отбор можеше и да убие интригата в мача, тъй като имахме супер положения чрез Ерера и Лукаку, но и двамата не успяха да ги реализират и ни се наложи да бъдем на тръни до края".

"Трябваше да се защитаваме, за да запазим преднината си и мисля, че го направихме страхотно. Имаме добри защитници и добър вратар, днес бяхме просто перфектни в дефанзивен план. 

"Титлата? Рано е да мислим за подобни неща. През миналия сезон по това време имахме пет или шест точки по-малко. Определено мисля, че сега сме по-добри, но това не значи нищо. Предстоят тепърва трудни мачове. Ще се натрупат мачове, умора, а това няма да бъде идеална ситуация за нас. Това е само началото за нас. Мисля, че шест отбора ще се борят за титлата".