Треньорът на Италия Чезаре Прандели бе доволен от жребия за квалификациите за Евро 2016 г. Адзурите се паднаха в една група с България, Хърватия, Норвегия, Азербайджан и Малта. Не е ясно дали Прандели ще води отбора след Мондиал 2014, но той призна, че групата не е безопасна.

"Това е група, в която трябва доста да се потрудим. Не е толкова лесна, колкото всички мислят. Хърватия и България са силни отбори. Трябва да внимаваме с тях и те са потенциални победители на групата", обяви Прандели.

Селекционерът на Адзурите критикува и системата за жребия на УЕФА. Той бе негативно настроен и за жребия за Мондиал 2014, където Италия се падна в една група с Уругвай и Англия.

"Не искам да създавам полемики, но Русия, Италия и Португалия - водачите в последните 3 групи при жребия, бяха ощетени от системата на тегленето на този жребий", обяви Прандели.

Квалификациите започват на 7 септември и свършват с плейофите през ноември 2015. Директно за финалите във Франция се класират първите и вторите в групите плюс най-добрият трети. Останалите 8 на третото място играят баражи. Евро 2016 ще е първото с 24 финалиста.