България доста изненадващо не успя да победи Канада и двата тима завършиха при реми 1:1 в контролна среща, която се игра в aвстрийското градче Рицинг.

"Трикольорите" стигнаха първи до попадение, което бе дело на Андрей Гълъбинов в 20-ата минута.

"Кленовите листа" обаче отговориха много бързо и изравниха от дузпа в 27-ата минута.

И двата тима създадоха положения, но така и не паднаха повече голове, а това бе първи сблъсък между двете държави.

Като цяло Канада се води доста слаб отбор, а доказателство за това е серията от 19 месеца без победа в която се намира противника на нашите. Последният успех на канадците е над Куба с 3:0 през октомври 2012 година.

Това е и последната проверка на нашите национали преди евроквалификациите, които започват през есента.
 



Срещата започна със спокойно темпо, като канадците опитаха да наложат натиск над "Трикольорите" през първите минути, но не особено успешно.

Противникът на нашите успя да създаде първата по-опасна ситуация в мача, след като в 10-ата минута Рикетс отправи не лош удар, който обаче мина над напречната греда.

Секунди след това обаче и нашите създадоха много добра ситуация и се стигна до удар към канадската врата, но стражът на противника Борян успя със сетни сили да избие топката от голлинията.

В 16-ата минута Канада бе много близо до гола, след като Минев не се намеси навреме и позволи на Бонсу да отправи опасен удар от близка дистанция. Владо Стоянов обаче бе на мястото си и със страхотна намеса успя да предотврати попадение.

"Лъвовете" откриха резултата в 20-ата минута. Нашите направиха отлична атака и Неделев получи топката в наказателното поле и видя Попов, който с едно докосване изведе перфектно Гълъбинов, а нападателят на Авелино от няколко метра успя да матира стража на канадците и да вкара.

Попадението за нашите бе зачетено, макар че имаше съмнения за засада при паса към голмайстора.

В 26-ата минута Канада успя да изравни резултата от дузпа, реализирана от Хътчинсън. Наказателният удар бе отсъден за удар в главата с крак на Светльо Дяков срещу Рикетс при опита на халфа да изчисти топката.

Няколко минути след това "Кленовите листа" бяха на косъм от пълен обрат, след като Бодуров направи грешка и топката се озова в Хътчинсън, който от своя страна видя Рикетс. Последният излезе сам срещу вратаря, но Стоянов спаси удара му.

Малко по-късно нашите отговориха с прекрасен удар на Попов, който затрудни противниковия страж, но нищо повече.

На почивката Любо Пенев направи една единствена промяна в състава си.

Първата опасност през второто полувреме бе пред вратата на канадците, като Терзиев имаше прекрасен шанс да се разпише след изпълнение на корнер, но ударът му с глава премина на три метра покрай вратата.

В 60-ата минута Славчев успя да открадне топката пред наказателното поле на противника и видя Попов, който от своя страна намери Гълъбинов. Последният остана за един миг сам срещу вратаря, но не успя да отправи удар, тъй като се засуети.

В 66-ата минута Попов направи сериозен пропуск, след като получи топката в пеналта, но не успя да играе навреме с нея.

Десетина минути след това нашите отново имаха шанс да реализират, след като Бодуров засече с глава центриране от корнер, но противниковия страж изби топката с върха на пръстите си.

В 80-ата минута Жоро Миланов получи тежък удар в главата и бе заменен принудително от Христо Златински, а до края на мача не се стигна до голове.

БЪЛГАРИЯ - КАНАДА 1:1 
1:0 Андрей Гълъбинов 20 
1:1 Хътчинсън 27

БЪЛГАРИЯ: Владислав Стоянов, Йордан Христов (76 - Страхил Попов), Георги Терзиев (79 - Илия Миланов), Николай Бодуров, Веселин Минев, Георги Миланов (80 - Христо Златински), Светослав Дяков, Станислав Манолев (46-Симеон Славчев), Ивелин Попов, Тодор Неделев (60-Мишо Александров), Андрей Гълъбинов (60-Емил Гъргоров) 

КАНАДА: 18. Борян, 2. Леджърууд, 4. Хайнаулт, 5. Стрейт, 6. Де Гусман, 7. Пачеко, 9. Рикетс, 10.Джаксън, 13. Хътчинсън, 15. Едгар, 17. Едуин-Бонсу