За първи път, специално за "България он ер", капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов показа маската, с която ще играе срещу Хърватия и Норвегия в европейските квалификации през октомври.

Националът претърпя операция в навечерието на мача с Азербайджан, след като счупи дясната си скула при сблъсък със съотборник на тренировка в Правец. Футболистът на Кубан ще изпробва маската още този уикенд в мача срещу Рубин Казан от руското първенство.

ВИЖТЕ ВИДЕО с интервюто на Ивелин.

"В понеделник ми направиха отливка, а вчера си взех маската. Чувствам се много добре след операцията. Всичко върви по план. От 2-3 дни вече тичам и тренирам индивидуално. В петък заминавам за Русия, за да се присъединя към клубния ми отбор Кубан Краснодар".

"Има шанс още в събота да играя срещу Рубин Казан с маската. Доста е олекотена, но не е много удобна. Все пак важното е да ме предпазва. Тези дни, в които тренирах, се чувствах добре. При тичане не изпитвам никаква болка или напрежение в скулата. Единствено кръвоизливът в окото напомня за контузията, но скоро и той ще изчезне“, заяви Ивелин Попов пред камерата на „България он ер“.

Капитанът на националния отбор отправи специално послание към своя колега Иван Иванов, който претърпя нова операция на дясното коляно и ще отсъства от игра още най-малко шест месеца.

"Искам да кажа на Иван да се държи и че всички в отбора сме с него! Той е неизменна част от националния тим и го чакаме да се завърне. Много е неприятно това, което му се случи - две операции и толкова дълго време извън терените, но аз вярвам, че той ще се върне по- силен и отново ще застане рамо до рамо с всички нас“, окуражи Попов своя съотборник Иван Иванов.

От 2005-та година, когато Литекс го купува за 10 хил. лева, до днес, когато от Кубан искат за правата му 10 млн. евро, трансферната цена на Ивелин Попов се е увеличила 2000 пъти.

"Голям път извървях. Доста дълъг, тежък път. С много препятствия. Но никога не съм преставал да се боря!“, сподели Попов пред „България он ер“.

Как годините и семейството промениха „лудата глава“ Ивелин Попов и докъде се простират най- смелите му мечти с националния отбор, гледайте тази неделя от 11 часа в спортното предаване „Резултат“ в ефира на националната телевизия „България он ер“.