Селекционерът на националния отбор Любослав Пенев демонстрира спокойствие преди утрешния изкючително важен мач срещу Хърватия.

България посреща "Шахматистите" в изключително важен мач, който може да реши борбата за едно от първите две места в квалификационна група H за Евро 2016.

"От четири-пет дни сме на лагер и много неща сме говорили. Готвим се сериозно за мача с един от фаворитите в групата. Всичко на лагера е окей, в отбора всичко е окей", коментира Пенев на днешната пресконференция.

Запитан от български журналист за завръщането на вратаря Николай Михайлов в националния отбор и дали може да бъде  титуляр, селекционерът Пенев отговори:

"Всички могат да бъдат и титуляри, и резерви. В процеса на работата решавам кой да започне мача. При мен няма титуляри и резерви. Всички са с еднакъв статус. Едни попадат в групата, следващия път не попадат".

Български журналист, който изрази мнение, че това е сблъсък между двама млади треньори, запита дали няма напрежение. Любослав Пенев отговори:

"Няма напрежение. Това не ми е първият мач. Аз съм спокоен човек, може би малко темпераментен. Сигурен съм в това, което изпълнявам и на тренировка, и на мач".

На въпрос дали ще има персонална опека на звездите на хърватите Лука Модрич и Марио Манджукич, селекционерът Пенев отговори:

"Аз поставям тактически задачи на целия отбор как трябва да действа. Няма да навлизам в детайли, защото тези неща ги говорим в съблекалнята.Подготвили сме се и се надявам утре да направим един хубав мач".

Запитан дали няма прекален респект към утрешните съперници, Любослав Пенев отвърна:

"Не мисля. И в предишните квалификации играхме със силни отбори - Италия, Чехия, сега пак ще играем с Италия... Показахме добра игра със самочувствие. И най-важното беше, че самочувствието бе с покритие".

 

/БТА/