Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков обяви, че не е оптимист за класирането на футболните ни национали на финалите на Евро 2016 във Франция.

Както е известно, "лъвовете" имат само три точки от три мача, а преди седмица допуснаха загуби от Хърватия в София и от Норвегия в Осло.

Лече заяви, че националите ни най-много да се класират за баражите, където ще играят отборите заели трето място в групите си.

"Даже да стигнем до бараж - не виждам как ще го спечелим. Освен това с оглед на резултатите в другите групи на бараж можем да срещнем отбори като Германия, Испания, Холандия", заяви Лечков пред "ТВ+".

"По традиция в националния отбор звездите играят слабо. Ние не искаме от тях да играят като Меси. Видяхте, че нямаше никаква борбеност. Плаха игра и страх. Никой не искаше да поеме отговорност".

"Не бих си позволил да говоря от името на всички колеги. Когато стана треньор, имаше гласуване и Пенев бе подкрепен от всички членове на Изпълкома. Скоро ще имаме нова среща и на нея ще се реши всичко".

"Аз лично бях един от хората, които подкрепяха най-много Любо при назначаването му за селекционер. Но когато отборът не върви - се търси отговорност от треньора".

"Във футбола е така, когато не вървят нещата - треньорите го отнасят или поне се коментира тяхната смяна. Трябва да има малко напрежение в тях, да усещат, че от тях се очаква малко повече", завърши Лечков.