Пиянски скандал стои в основата на лошата атмосфера в националния отбор по футбол на България, информира вестник "Преса".

Откакто пое отбора през 2011 година селекционерът Любо Пенев се обяви за казармен ред, но постепенно е изпуснал юздите и е позволил на капитана Ивелин Попов и гравитиращите около него футболисти да развалят дисциплината.

Изданието разкрива, че след поражението на нашите с 1:2 в Норвегия, част от националите са си поръчвали алкохол в хотелските стои до 5 часа сутринта.

Пенев бил наясно със скандала, който съвсем не бил прецедент в тригодишния му престой начело на отбора. Подобна случка имаше и по време на Лотар Матеус, който хвана седем играчи да пият бира в Минск.

Тогава от БФС глобиха провинилите се с по 1000 евро, но това не попречи на Станислав Манолев, Ивелин Попов, Николай Бодуров и Петър Занев само месец по-късно да си поръчат каса бира в хотела в навечерието на евроквалификацията с Англия.

Групичката около Попето била толкова силна, че дори определяла кога да се тренира и кога не, а самият Пенев се съобразявал с недисциплинираните си възпитаници.

Поведението на Попов стигнало до ушите на бившия капитан на "лъвовете" Стилиян Петров, който се опитал да го вразуми, но безуспешно.

С поведението си по време и след мача с Малта, Попов сам си затръшна вратата на националния отбор. Почти сигурно сега предстои избор на нов капитан. Очаква се и Любо Пенев да бъде освободен. Единствено неустойката от 150 000 евро може да спре БФС от уволнението му.

Разкритието на вестник "Преса" за пиянския фарс в националния отбор съвпадна със снощното признание на Попов, че е изпил бутилка уиски след равенството с малтийците.