Доскорошният национален селекционер на България Любослав Пенев продължи разкритията си, като този път негова мишена стана президентът на БФС Борислав Михайлов.

Още по темата

 

"Всеки допуска грешки, но в случая Боби Михайлов е шапката, той трябва да контролира всички в Изпълкома, особено тези, които нямат нищо общо с футбола. Не може след всеки мач да излиза човек от Изпълкома и да плюе по треньорския щаб. Това вкарва напрежение в отбора и това е съвсем целенасочено", каза Пенев пред "Ринг".

"Боби може да ме извинява, но този контрол не го виждам. След Изпълкома каза, че не сме разговаряли, но това не е вярно. Вторник и сряда ние разговаряхме, аз му обясних позицията си. Той това го спести на пресата. Но аз ясно и точно изразих своята позиция. Няма как да подам оставка. Ще си тръгна с високо вдигната глава."

"Не се срамувам от това, което съм направил. Оставям отбор, който е свършил доста работа. Говорим за подмладяване. Направих го с опит за класиране. Няма да се преборим, защото нямаме класа, с която да противодействаме на отбори като Италия, Норвегия, дори и на една Малта на наш терен."

"Дори и на една Армения, която продава футболисти за 20 милиона евро. Ние обаче имахме такъв футболист. Но него го изгониха. Така ли се мисли за отбора."

"Аз бях идеологът - този, който искаше новият договор да бъде променен. Аз бях сигурен, че един ден ще ме изгонят. Аз исках три заплати като неустойка, а не 10, както беше допреди мен. В случая се коментират страхотни цифри. И последно за заплатите, което държа да се знае: четиримата треньори се вмествахме в месечното възнаграждение на предишния треньор."

"Когато става дума за футбол, малко по малко е редно да започнем да променяме тази действителност. В този Изпълком има хора, които трябва да се оттеглят и нещата да се променят. Дори е задължително това да се случи."

"Аз нямам амбицията да ставам президент на Българския футболен съюз. Прекалено ми е скучно. Не че не виждам в себе си капацитет да изпълнявам този тип функции. Не това са моите идеи. Сега искам да съм треньор и да се развивам в тази професия."

"Аз съм окей с футболистите, обичам ги. Винаги съм ги защитавал, Правил съм грешки, но аз ги намирам и ги коригирам. Много е важно да кажа и това - оставям млад състав. Имаме вратар, трима при това. Имаме Илия Миланов, на когото не се разчита в момента, млад, надежден, с качества. Бодуров, той е малко по-голям, на 28 години е. Иван Иванов, но е контузен."

"Имаме крайни защитници. В средата на терена имаме Георги Миланов, Симеон Славчев от Спортинг, Чочев. Напред имаме Гълъбинов. Божинов, който се събужда. Надявам се да остане прогледнал. Нека да не слуша други хора. Имаме Мишо Александров. Има хора, в които има потенциал."

"Нужно е обаче да играят редовно, да са във форма. Защото лагерът на националния отбор е максимум 10 дни. Нямаш време за корекции в състоянието им. Имаме футболисти, състав. Но той може да играе силно и добре. Тези футболист, които са в чужбина, трябва да играят всяка седмица, за да са във форма и да влагат поне 90 процента от възможностите си."

"Когато това се случи, тогава националният отбор ще има друго лице. Как да предложат добър футбол, като не го практикуват често и продължително. И те искат да са на Европейско. Но всички тези разбирачи не са запознати с тези неща", завърши Любо Пенев.