Президентът на БФС Боби Михайлов призова Любо Пенев, Данчо Лечков и Емо Костадинов да спрат с нападките по медиите.

Михайлов излезе със специално изявление в официциалния сайт на футболната централа по скандалите, които се развихриха около националния отбор и БФС през последните няколко дни.

Както е известно, миналата неделя Пенев разкритикува остро футболните ни управници, които му отвърнаха подобаващо. Днес обаче се намеси Боби Михайлов.

Ето какво се казва в изявлението:

„Изминаха 10 дни от европейската квалификация на националния отбор с Малта. Равенството на практика лиши България от шансове за класиране на Евро 2016. Няма нищо по-нормално от това селекционерът на националния отбор да бъде освободен, след като във втора поредна квалификационна кампания не успява да постигне целите, които са му поставени".

"Изговореното и написаното през последните 10 дни по този повод е недопустимо. Като президент на Българския футболен съюз категорично заявявам, че не приемам нито езика, нито аргументите, използвани в тази “дискусия”. Като капитан на този отбор най-официално призовавам всички свои съотборници от САЩ’94 да престанат да си говорят през медиите".

"Кажете си нещата в очите, както сме го правили неведнъж в съблекалнята навремето. Но се придържайте към футболните аргументи, а не към личните обиди и клюки. Защото отдавна вече не сме футболисти, ролята ни е съвсем друга. Като членове на Изпълнителния комитет, всички ние трябва да си казваме, каквото имаме да казваме, на заседания, а не през вестниците".

"Преди три години старши треньорът и неговият щаб бяха избрани с единодушно решение на членовете на Изпълкома. Сега са освободени отново единодушно поради липса на резултати. Това е част от футболното всекидневие, но не е повод за разправии по медиите. Европейската практика е друга. И докато аз съм президент на БФС, избран от конгрес, ще се придържам към нея”.