Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков направи любопитен коментар относно намеренията на новия национален селекционер Ивайло Петев да върне Димитър Бербатов в представителния тим на България.

"На Ивайло Петев и Димитър Бербатов може да им трябва преводач в преговорите за неговото завръщане в националния отбор", отсече Лечков пред вестник "Меридиан мач".

"Аз подкрепям Ивайло изцяло за това негово решение. Няма как да съм против. Но нали знаете какво се случи, когато Лотар Матеус и Любо Пенев говориха с Бербатов."

"Той им каза, че не иска да се връща заради мен. Кажете ми какъв е проблемът му с мен? Аз нямам нищо против него. Бербатов е вторият ни най-добър футболист след Христо Стоичков. Дали сме пълна свобода на Ивайло. Той сам решава кого да вика и кого не."

"Ако се разбере кои точно са футболистите, които са бойкотирали мача с Малта, според мен те не трябва повече да бъдат викани в националния отбор. Аз мисля, че имаше бойкот. Нямам доказателства, но това не ми пречи да имам собствено мнение", завърши Йордан Лечков.