Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков призова националния селекционер Ивайло Петев да повика Димитър Бербатов за квалификацията с Италия, която се явява и последен шанс пред родните национали да се класират за Евро 2016.

Интересно е, че именно Лече стои в основата Бербо да се откаже от представителния тим и това не е публична тайна, а се знае.

Освен това вицето на родната централа коментира, че наказанието на Козмин Моци за средните пръсти е твърде леко.

"Наказанието му е малко. Моци си позволи доста неща, които са извън границите. Но това е мое мнение", каза Лечков пред ТВ7.

За проверката с Румъния, завършила 0:0, вицепрезидентът на БФС каза:

"Тези контроли се правят, за да могат треньорите и щабовете да си направят съответните анализи. Дано са си извлекли правилните поуки, за да имат ясна визия за най-важния мач – с Италия.

"Дано не него има пълен стадион и блясък в очите. Оставили сме пълната свобода на всеки един треньор сам да решава. Не се месим. Затова и казвам – дано те да са направили изводите.

"Дай Боже всички момчета да са живи и здрави и селекционерът да разполага с най-доброто. Лично за мен не е тревожно, че клубове не пуснаха свои играчи за контролата с Румъния.

"Така други момчета получиха своя шанс. Сега е важно да се концентрираме за мача с Италия. Един мач е способен да обърне една цял квалификация."

Лечков отново коментира и темата за връщането на Димитър Бербатов в националния отбор.

 "Не се притеснявам да говоря по темата с Димитър Бербатов. Нямам представа дали треньорът е провел разговор с футболиста. Христо Стоичков наистина е най-големият футболист на България, след него е Бербатов.

"Но има можещи и неможещи футболисти, както и желаещи и нежелаещи. Да му пратят покана пък да видим дали ще дойде. А срещу Италия трябва да излязат такива футболисти, които могат да бъдат полезни.

"Там ще съм доволен и на по-лоша игра, но да вземем точки. Пък дано се съчетаят нещата – и да играем добре и да спечелим точки."

"Не очаквам бойкот от страна на ЦСКА и "Левски". Те си имат своите основания – тези отбори са най-големият магнит за фенове. Но с оглед на ситуацията на българския футбол според мен парите трябва да бъдат разпределени по равно. Малко повече солидарност трябва да има", коментира темата с парите от телевизионните права Йордан Лечков.