Вратарят на италианския шампион Ювентус и „скуадра адзура“Джанлуиджи Буфон заяви, че гостуването на България в квалификация за Евро 2016 ще е изключително тежко. Четирикратният световен шампион ще играе на стадион „Васил Левски“ в събота от 21:45 ч.

„Винаги се сблъскваш с трудности, когато играеш с национални отбори от тази част на Европа. Там винаги ти се налага да се сражаваш с много упорити отбори, които се раздават на 120%, защото искат да покажат в мача с Италия колко струват“.

Още по темата

 

„Определено няма да ни бъде лесно да преодолеем българската бариера. Но ако ние подходим към мача с правилно настроение и с правилно отношение, без което е невъзможно в тези турнири, то можем да победим който и да е“, каза Буфон.

Легендата коментира и новия селекционер Антонио Конте. Буфон познава отлично методите на работа на специалиста, тъй като игра 3 години под негово ръководство в Юве и спечели 3 поредни титли.

„Влиянието на Конте се чувства от първия ден. Това засяга тактическите аспекти на терена, а също така сериозния подход към работата с пълно самоотдаване. На тренировките, в залите за фитнес и така нататък. Колкото по-добре свикваш с физическите натоварвания и колкото по-често преодоляваш психологическите бариери, толкова ти е по-лесно да се справяш с трудностите на терена“.

Така беше в продължение на три години в Ювентус. Надявам се така да бъде още дълги години и в националния отбор. Конте заслужи уважението и доверието на играчите със своето справедливо отношение. Той се отнася еднакво към всички играчи“.

„Правилата в националния отбор са за всеки. Ние всички се намираме в еднакво положение, когато става въпрос за избор на състава за този или друг мач. Това е много правилен метод на работа“, добави Буфон.