Нападателят на България и Тернана Валери Божинов обяви на пресконференцията преди утрешната съдбовна за нас евроквалификация срещу Италия, че иска уважение за себе си и за отбора.

Той се скара на медиите на висок тон и даде да се разбере, че не иска да се пишат глупости, а журналистите от своя страна гледаха стъписано емоционалния нападател, който си бе доста повярвал на пресконференцията.

„Това не го превеждайте на италиански. Обръщам се към всички медии. Искаме да има уважение към целия национален отбор. Аз мога да ви гледам всички в очите. Всички“, гласеше тирадата на Божинов.

„Това не е заплаха, а искам да има респект. Националният отбор е кауза – и за нас, и за вас. Ако ние сме добре, и вие сте добре. Просто искам да има уважение и към него и към мене. Писаниците и говоренето на глупости прекаляват. Не държа висок тон, просто искам уважение.“

Колкото за утрешния двубой таранът заяви:

„За Буфон и Киелини спомените ми са хубави, те са големи футболисти. Те са добри и като хора. Благодарение на тях при престоя ми в Ювентус научих доста неща. Надявам се утре да ги разочароваме.“

„Надяваме се да почнем с успех и да завършим тези квалификации на трето място. Затова сме се събрали.“