Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков сравни националния отбор с пеленаче преди евроквалификацията с Италия.

Четирикратният световен шампион гостува у нас утре от 21:45 ч., а преди мача изоставаме на цели 5 т. от третия Норвегия в борбата за бараж, а лидери са „адзурите“ и Хърватия с по 10 т.

„Ако момчетата си повярват малко повече в собствените възможности, може и да постигнат положителен резултат. Дори и да приемем, че нямаме шанс за първите две места, дори и класирането ни за бараж минава през мача с Италия“.

„Както на квалификации, така и на големи форуми трябва да се гледа мач за мач. Биеш в единия двубой, а после си правиш друга сметка за следващия. Нека първо мине този с Италия, а после да смятаме дали имаме шансове и за класиране на бараж“.

„Особено в такава тежка ситуация, в каквато сме, не трябва да се гледа толкова глобално. Сега сме като малките деца. Първата крачка е важна, после е важна втората, след това третата. Докато успееш да си стабилизираш ходенето”, каза Лечков пред вестник „24 часа“, а след това заяви, че сами сме си виновни за ситуацията, в която сме изпаднали.

Легендата заяви философски, че ако искаш да си голям, трябва да побеждаваш големите. „Бий големите, за да ставаш голям. А и това ни е възможността, за да останем в играта“, допълни отговорникът за „А“ националния отбор.

Той пожела успех на новия селекционер Ивайло Петев, за когото утрешния мач ще бъде официален дебют начело на „лъвовете“.

„Дано Италия да е на кадем за Ивайло Петев, да му тръгне добре от първия мач. Той си знае с какви отговорности и с какво предизвикателство се зае. Желая му успех, а чрез него и на всички нас. Още от първия мач, а и за дълго да ни носи радост“, добави Лечков.

Накрая шефът в БФС коментира и преизбирането на президента на футболната ни централа Борислав Михайлов за член в Изпълнителния комитет на УЕФА.

„Какво по-голямо признание от това? Вижте какви големи фигури имаме, само те могат да завоюват такива победи за държавата – дано и Стефка Костадинова влезе в ръководството на МОК след 50-ата си годишнина“.

„В УЕФА определено имаме позиции. Ето, и аз съм член на футболната комисия към УЕФА с председател Франц Бекенбауер. И Емо Костадинов е в комисия за обучение на треньори“.

„Мишел Платини през годините е предприел политика да дава път и възможности на по-малките. Отделно това е и сериозна отговорност.”

„Отговорността на Боби е най-голяма. Като вицепрезидент аз му се радвам много. А и е крайно време да ми остави малко повече от отговорностите си в БФС. Да си гледа важната работа в УЕФА, тук си има вицепрезидент”, завърши в шеговит тон Лечков.