Селекционерът на националния отбор Ивайло Петев се опита да надъха националите преди утрешната квалификация с Италия. Специалистът заяви, че шансовете ни с „адзурите“ за победа са равни, тъй като в модерния футбол вече не съществуват аутсайдери.

Четирикратният световни шампиони гостуват у нас утре от 21:45 ч., а мачът ще можете да проследите на живо в Gol.bg. Преди него „лъвовете“ изостават на цели 5 точки от заветното 3-то място, което се заема от Норвегия. Възпитаниците на Антонио Конте и Хърватия пък са лидери с по 10 т.

„Шансовете на двата отбора са равни. Не е както преди 20-30 години един именит тим да играе с аутсайдер и резултатът да е много сериозен. Към днешна дата силите са много изравнени, вие сами видяхте на последното световно първенство какви резултати се получиха. Това ми дава амбиция и увереност, че ще се представим достойно“, каза Петев в интервю пред вестник „Тема спорт.“

Двукратният шампион на България с Лудогорец намекна, че готви капани на Италия, с които да ги изненадаме неприятно. „Ще направим някои корекции, трябва да ги изненадаме. Важно е всички, които вземат участие в мача, да бъдат спокойни и да покажат това, което могат. Италия е доста добър отбор, с качествени играчи и треньор. Това е нашият пряк съперник в близко бъдеще и ние трябва да намерим начин да изиграем правилно срещата, да дадем максимума от себе си и, дай Боже, да вземем положителен резултат“, каза още спецът.

Петев коментира и повиквателната, която изпрати на Валери Божинов. За последно нападателят на Тернана игра за България в контролата срещу Казахстан през юни 2013 г. Тогава нашите се наложиха с 2:1 при гостуването си в Алмати, а гол на Божинов беше отменен.

„Определям сблъсъка с Италия като мач на психика и затова в него трябва да вземат участие футболисти, които са играли на такова ниво. Защото едно е да играеш контролна среща срещу един противник и съвсем друго срещу „скуадра адзура“. Това е моят избор и стоя зад него, вярвам на абсолютно всеки, когото съм повикал“, обясни Петев.

Той добави, че няма колебания около стартовия състав за Италия и не скри радостта от контролата с Румъния (0:0) през февруари, която беше неофициален дебют за него начело на представителния тим.