България излиза днес за задължителна победа или минимум равенство срещу Италия в среща от Група "H" на европейските квалификации.

"Лъвовете" на Ивайло Петев се нуждаят от точки, които ще съхранят шансовете им за класиране на финалите на Евро 2016.

Още по темата

 

Двубоят е от 21.45 ч. на стадион "Васил Левски" и ще се отрази пряко в Gol.bg. Националите ни имат една победа в групата над Азербайджан, едно равенство с Малта и две загуби - от Хърватия и Норвегия.

На вратата на България сигурен е Владо Стоянов. В защита най-вероятно ще действат Иван Бандаловски, Георги Терзиев, Николай Бодуров и Йордан Минев.

Още по темата

 

В средата на терена играта ще връзват Владо Гаджев, Светослав Дяков, Георги Миланов, Станислав Манолев и Михаил Александров. На голове ще се разчита на Ивелин Попов.

Най-големите грижи за Ивайло Петев идват от защитата, която е меко казано неориентирана и допуска леки голове. На стадион "Васил Левски" се чакат около 15 000 зрители.

Още по темата

 

За 18-и път отборите на България и Италия ще играят официален мач помежду си. В досега играните 17 срещи балансът е в полза на гостите от Ботуша.

Те имат 9 победи срещу 2 за нашия отбор, а 6 мача са завършили наравно. Головата разлика е 30:14 гола за Италия. В двубоите като домакини отборът на България има пълно предимство.

В досега играните 5 срещи те нямат загуба. Записали са 2 победи и 3 равенства с голова разлика 8:6 в своя полза.

Головата разлика е 14:6 за Италия. 14-те гола за България са отбелязани от 13 състезатели, като единствен от тях с 2 попадения е Христо Стоичков, като и двете ги е реализирал от дузпа.

За Италия голове са вкарали 23-ма футболисти, като рекордьор с 4 попадения е Роберто Баджо. Да си пожелаем качествен футбол, много голове и победа за България.