Италианското авторитетно издание "Газета дело Спорт" определи мача между "Скуадра Адзура" и България, който ще се играе тази вечер в София, като рисков.

На Апенините са сериозно притеснени от инциденти около днешната европейска квалификация, която е от изключително важно значение за българските национали.

Италианското издание припомня, че за трети път след 2008 г. и 2012 г. срещата в София е в графата "повишен риск".

От медията алармират за инцидентите преди 7 г., когато имаше батални сцени из града между агитките на Левски и ЦСКА с италиански десни екстремисти от Пулия и Венето.

Грозните сцени продължиха и на стадиона, където химнът на гостите бе освиркан, а в същото време тяхната агитка пееше с фашистки поздрав, запалено бе и българско знаме.

За срещата през 2012-а бяха взети сериозни мерки, органите на реда изолираха привържениците на двата отбора и не се стигна до сериозни сблъсъци.

Според "Гадзета дело спорт" днес се очаква на стадиона да има около 20 000 зрители, а за реда ще се грижат 1500 полицаи. От крайните италиански ултраси ще има не повече от 50 души, които зорко ще бъдат охранявани.

Координацията между органите от двете страни е на високо ниво. С групата на Италия пристига и ръководителят по сигурността Алберто Интини. "Нима мислите, че ултрасите са водени от някакви политически убеждения? Става въпрос само и единствено за насилие", смята Интини.