Националният селекционер Ивайло Петев изказа съжалението си от равенството 2:2 с Италия на стадион „Васил Левски” в мач от група „Н” на евроквалификациите.

Още по темата

 


Специалистът коментира и избора си да заложи на вратата на Николай Михайлов за сметка на футболист №1 на България за 2014 г. Владислав Стоянов. Именно стражът на Мерсин носи огромна вина за първото попадение на „адзурите” в 4-ата минута.

След това „лъвовете” обърнаха развоя на двубоя с точни изстрели на Ивелин Попов (11) и Илиян Мицански (17), но в 84-ата минута Едер оформи крайното 2:2.

”Ако бяхме догонващия, щяхме да сме щастливи, но сега сме разочаровани. Аз обаче съм оптимист за бъдещето. Нашите играчи се бореха изключително мъжки, някои отпаднаха физически”.

”Най-важното е, че имаше оптимизъм, хъс и желание. Това е радващо, но има доста неща, които трябва да изглаждаме в нашата игра. Ще работим и се надявам, че в следващия мач ще изглеждаме още по-добре. Имаме сили за 3-то място и ще се борим за него”.

”Аз от вратари не разбирам, има треньор, който разбира. Последното решение е мое, но се допитвам до екипа. Избрах Михайлов”, каза Петев.