Дядото на Николай Михайлов – Бисер Михайлов, защити внука си за представянето му в евроквалификацията срещу Италия (2:2).

Още по темата

 

Вратарят на Мерсин се намеси неадекватно при автогола на Йордан Минев в 4-ата минута и след това беше подложен на жестоки крити.

Според Михайлов-старши обаче бившият страж на Твенте се е представил на ниво.

„Включването на Николай като титуляр мен лично не ме изненада. Не играе постоянно в клубния си тим, но има голям опит в националния, което е изключително важно“.

„Той е закърмен вратар. Абсолютно правилно е треньорът на вратарите да преценява кой да пази. Щом той (б.р. Любомир Шейтанов) е преценил, значи Николай е бил в по-добра форма“.

„За мен Ники изигра успешен мач. Отстрани е лесно да се каже, че при головете е можел да реагира и по-добре. Теренът и времето усложниха задачата му. Николай е изключително самокритичен и постоянно се стреми да подобрява играта си“.

„Анализира грешките си и се учи от тях. Не мисля, че фамилията му тежи. Той отдавна е в чужбина и има солиден опит“, каза Бисер Михайлов пред вестник „България днес“.

Той коментира и равенството с Италия, което драстично намали и минималните ни шансове да класиране на бараж по пътя към Евро 2016 във Франция.

„Трябва да съжаляваме, че изпуснахме победата. Имахме доста ситуации за гол. През второто полувреме играчите се преумориха. Това се дължи на факта, че играят рядко в клубните си отбори за разлика от италианците. Теренът също беше доста тежък“, добави Михайлов.