Николай Михайлов носи вина и за двата гола на Италия срещу България. Това мнение изрази седмичният коментатор на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Още по темата

 

Той обаче защити вратаря на Мерсин и заяви, че проблемът му се крие в нередовното участие в мачовете на турския тим, а не е заради слаби качества.

„Лъвовете“ измъкнаха 2:2 срещу четирикратния световен шампион на стадион „Васил Левски“, като в рубриката ни „Колонката на специалиста“ Майкъла позна, че двубоят ще завърши наравно.

Трябва да се отбележи още, че от 7-те прогнози, които легендата даде, му избяга само една среща – изненадващото равенство на Холандия у дома с Турция - 1:1.

„Ники Михайлов е добър вратар, въпреки че направи грешки и носи вина за двата гола. Проблемът е, че не играе редовно и по този начин се губи концентрация. Особено за вратарите“.

„Психически не беше готов, но за мен това беше добър ход на Ивайло Петев, въпреки че Владо Стоянов е по-добър. Но Михайлов трябваше да получи шанс точно в този мач, не срещу слабаците. Той е доказан вратар, но направи грешен избор с трансфера от Твенте във Верона“, заяви Илиев.

Още по темата

 

Той изрази увереност, че националите ще успеят да се преборят с Норвегия за 3-то място, което дава право на участие на бараж и похвали представянето срещу „адзурите“.

„Добър мач за България с добър резултат. Нашите играха на 100%, спазиха тактическите указания, докато италианците играха на 50-60% от възможностите си. След 62-ата минута на трима наши им се схванаха краката, което не говори добре за физическата подготовка“.

„За да можеш да направиш нещо срещу такъв отбор, трябва да тичаш наравно с него, иначе няма как да стане. Това българските футболисти трябва да го разберат. Аз имам около 30 мача в най-силните години на КЕШ и много добре знам какво е“, каза още Майкъла.

Накрая той засипа със суперлативи представянето на Ивелин Попов. Звездата на Кубан (Краснодар) се отчете с гол срещу Италия и се представи на много високо ниво.

„Попето вкара великолепно попадение. Другите могат да се обидят, но той е най-добрият в този отбор. Игра прекрасно, личи си, че е класен футболист, който прави разликата“, завърши Илиев.

Веселин Коларов, Gol.bg.