Треньорът на вратарите в националния отбор Любомир Шейтанов разкри защо е избрал Николай Михайлов пред Владислав Стоянов за квалификацията с Италия, завършила 2:2 в София.

Още по темата

 

Решението му да заложи на стража на Мерсин за сметка на футболист №1 за 2014 г. е най-коментираната тема у нас още от преди началото на мача, а Михайлов носи вина за автогола на Йордан Минев в 4-ата минута.

Тогава той не успя да пресече центриране в малкото наказателното поле, след което защитникът на Лудогорец в опит да изчисти топката пред погледа на Симоне Дзадза, я вкара в собствената си врата.

„Изборът е мой и аз нося отговорността си за това. Повечето треньори, с които съм работил досега на клубно или национално ниво, признават, че не са на "ти" с вратарския пост, и ми гласуват доверие. Ивайло Петев не прави изключение“.

Още по темата

 


„Избрах Ники пред Владо най-вече заради по-големия му опит с националната фланелка. Тези неща имат значение. Следващия път може да е Влади Стоянов. Двамата са равностойни, а конкуренцията е добре дошла“, каза пред вестник „24 часа“ Шейтанов.

Той отрече информациите, че стражът на Лудогорец е останал бесен заради решението на специалиста да седне на резервната скамейка.

„Четох някъде, че Влади Стоянов бил бесен, че остана резерва срещу Италия за сметка на Николай Михайлов. Мога да кажа, че това са пълни глупости. Конфликт между нас като треньори и Владо няма. Напротив!“, категоричен беше Шейтанов, а накрая добави, че следи изявите на още много български вратари, включително на Димитър Евтимов (Нотингам) и Георги Китанов (Черно море).