Трима национали на България са продали мач от европейското първенство за юноши до 19 години в Унгария миналата година, гръмна вестник "Телеграф".

Изданието разкрива и колко струват пишман-патриотите - всеки един тях взел по 10 000 евро, за да се надупи на противниците, "защитавайки" честта на родината.

Пробитите ключови "лъвчета" се съгласили да направят всичко по силите си, за да може България да падне от Германия с 0:3.

Срещата между двата тима завършила според договорката, но симулантите не взели въпросните обещани суми, тъй като полицаи разкрили схемата. На един от участниците БФС спря правата. Става дума за Стивън Петков.

Залозите са засичани основно в букмейкърски къщи в Хонконг, Сингапур, Малайзия и Макао. Не е ясно защо не са правени обиски в домовете на футболистите при положение, че са уличени в участие в черно тото.

Срещата, на която е станала първоначалната уговорка, била направена на бензиностанция в Правец близо до хотела на националите, които по това време бяха на лагер.

На нея присъствали двама от националите - за единия е ясно, че е Стивън Петков. Двамата са се съгласили да говорят и с още играчи, ако е необходимо.

Тук идва въпросът защо не са правени обиски в домовете на футболистите и защо не са им иззети компютрите, за да се види каква кореспонденция са водили помежду си.

Припомняме, че миналата година бе проведена мащабна акция срещу "черното тото" в България, като бяха разпитани десетки футболисти, сред които Мартин Камбуров и Александър Тунчев.