Селекционерът на юношеския национален отбор до 17 години Александър Димитров ще започне работа в мъжкия футбол след края на европейското първенство, което е от 6-и до 22-и май.

Още по темата

 

Това потвърди той на днешната пресконференция в БФС, а отговорът му беше на въпрос каква е истината за поставянето на името му при вероятните треньори на ЦСКА.

"Да, името ми се завъртя около проблемите в ЦСКА. Смятам, че след Европейското първенство ще премина в мъжкия футбол. Има клубове, на които трудно се отказва. ЦСКА е един от тях. Но когато се готвиш да направиш една крачка напред, трябва да бъде премислена много добре", каза Димитров, който очевидно няма да бъде в ЦСКА.

Днес "армейците" обявиха за нов треньор Любослав Пенев. "ЦСКА има всичко- история, публика. Но за да върви напред, трябва да има стратегия за развитие на клуба, не толкова на отбора. И стратегията трябва да бъде изготвена от ръководството. В такъв клуб с удоволствие бих работил", каза още Димитров.

Той говори и за престоящото европейско първенство, на което сме домакини. България се падна в една група с Хърватия, Испания и Австрия.

"Концентрирани сме изцяло върху първия мач в Стара Загора. Първият двубой е най-важен. А това е този с Хърватия. Гледах на живо един мач на Испания. Имаме записи на Хърватия и Австрия, а и ще гледаме срещата между Испания и Австрия".

"Няма да играем дефанзивно. Със сигурност. Не обичам да ритаме топката високо и да се молим да падне по-бавно, за да губим време. Излизаме срещу най-добрите отбори в Европа на това ниво. Няма само да се защитаваме срещу Хърватия. Фабиен Георгиев е в най-тревожно състояние от играчите. След една тренировки каза, че изпитва болки. Той още не е преодолял психически тежката контузия, която имаше", добави специалистът.