Звездата на Лудогорец Марселиньо изрази желанието да стане български национал. Това заяви той, след като получи наградата си Футболист на футболистите за изминалия сезон в "А" група.

"Искам да играя в националния отбор на България. Говорил съм със селекционера Ивайло Петев, но не мога да ви кажа какво. Трябва да играя още една година в първенството, за да покрия условите да играя за националния отбор на страната".

"Знаете, че Петев бе мой треньор в Лудогорец и ме познава добре. Но, аз трябва да бъда във форма. Тогава има шанс да ме повикат в националния. Трябва да си върша работата, както винаги. Ако влезем в Шампионската лига ще бъде още по-добре", каза бразилския плеймейкър.

Той говори и за клубния си отбор Лудогорец. "В момента нямаме треньор. Знам, че ще дойде нов, но нямам идея от коя държава е и как се казва. Сега отивам да си почина и след 15 дни се връщам. Тогава ще разбера какво се случва".

"Имам договор с Лудогорец за още 2 години. Всяка година има някакви оферти за мен. Ще говоря с шефа. На този етап няма нищо, или поне аз не знам. Сега искам само да си почина, а след 15 дни ще видим дали оставам в Лудогорец или не. Аз мисля само за моя клуб", добави южноамериканецът.