Вратарят Николай Михайлов отпада от състава на националния отбор заради контузия.

Стражът на Мерсин е с травма на малкия пръст на дясната ръка и няма да бъде на разположение за контролата с Турция на 8 юни и евроквалификацията с Малта четири дни по-късно.

Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов също е контузен и така Петев ще избира за титуляр под рамката между Божидар Митрев от Локомотив София и Благой Макенджиев от Берое.

"Ники Михайлов е контузен, Владо Стоянов дълго време не е тренирал заради болки в колената. И двамата отпадат заради травми. Ще повикаме нов вратар, но след тренировката ще решим кой ще бъде той", каза Петев на пресконференция в Правец.

Въпреки вратарския проблем, Ивайло Петев очаква единствено победа в предстоящата квалификация срещу Малта. "Сигурен съм, че ще се справим добре и ще вземем 3 точки в Малта, които са изключително важни. Не мислим за нищо друго. Само победа може да ни удовлетвори".

"Исках да имаме сериозна контрола преди квалификацията с Малта. Ще подходим по един и същи начин и в двата мача. Срещу Турция ще изпробвам варианти за мача с Малта", каза Петев. "Всички повикани ще получат шанс за изява в контролата срещу Турция. Срещу Малта трябва да излезем със същата нагласа, каквато беше срещу Италия. Всеки може да загуби точки, ако не си концентриран на 100%", каза още Петев.

Селекционерът разкри, че съществува шанс контузеният Георги Миланов да се присъедини към отбора за двата мача. "Всеки играч е важен за нас. На 7 юни Миланов ще премине медицински прегледи в Германия и ако всичко е наред, ще се присъедини към нас", каза Петев.

Той не пожела да даде прогноза за другия мач в групата Хърватия – Италия. "Никой не може да прогнозира мача Хърватия – Италия. Това е дерби, което не се знае как ще завърши", каза Петев.