Българският футболен съюз може да даде специална премия на футболистите от националния отбор за мача срещу Норвегия.

Играчите на Ивайло Петев ще се върнат на третото място в група Н за европейските квалификации при победа над викингите и до голяма степен ще увеличат шансовете си за участие на бараж.

Както е известно, третият тим в групата ще участва в плейофите, които ще определят последните участници на форума на Стария континент следващото лято във Франция.

До този момент за националите нямаше специални премии за отделните мачове, като от БФС идва само бонус за изпълнение на определени цели, а именно класиране на голям форум.

След като в последните години сме много далеч от подобно постижение, ръководството на футболния съюз си спести и премиите. За победа над Норвегия обаче допълнителни пари няма да бъдат осигурени от БФС, а от спонсорите на централата ни.

Както е известно, БФС си партнира с единствения лицензиран букмейкър у нас "Еврофутбол", модната компания "Андрюс", "Мото-Пфое" и телекомуникационния гигант "М-Тел".

В същото време стана ясно, че базата на националния тим в "Бояна" трябва да стане готова догодина. В момента текат строителните дейности в полите на Витоша, като центърът за подготовка на всички национални отбори ще разполага с най-големите удобства у нас.

Заради липсата на база на националите, тимът от години използва Правец, за да тренира и да прави своите лагери. Преди години пък националите редовно отсядаха в Резиденция "Бояна".