Селекционерът на футболните ни национали Ивайло Петев даде пресконференция преди европейската квалификация с Норвегия. Срещата е на 3 септември от 21.45 часа на стадион "Васил Левски" и ще се следи пряко в Gol.bg.

„Не един път призовах хората, които обичат националния тим да дойдат и да ни подкрепят. Оптимист съм, че ще има доста наши фенове, които ще не подкрепят в жизненоважната среща“, започна Петев.

„Единствено Валери Божинов има здравословен проблем. При Валери всичко ще е ден за ден. Не е лека травмата, ще решаваме до последно“.

„Смятам, че съм избрал най-доброто за срещата с Норвегия. Има някои футболисти, с които съм работим и ги познавам доста по-добре“.

„Критерият ми е как са се представили в предните мачове с националния тим и другото не по-маловажно нещо е, че мачът е с голяма стойност и в него трябва да играят хора, които са участвали в такива мачове".

"Да, игровата практика има значение, но мисля, че един или два мача могат да се изиграят в каквото и състояние да си. Ние нямаме друга алтернатива, така че с каквото имаме, с това ще играем".

"Въпросът е да изиграем добър мач и всеки да се представи на ниво. Всеки мач е важен. Всеки следващ е най-важен. Залогът е по-специален и по-голям", добави Петев.