Звездата на Норвегия Стефан Йохансен се надява да бъде напълно възстановен за гостуването на България в европейската квалификация по футбол в четвъртък.

Халфът на Селтик се оплаква от болки в бедрото, след като разтегна мускул по време на мача на шотландците от плейофите на Шампионската лига срещу Малмьо преди седмица.

Йохансен снощи премина изследвания на ядрено-магнитен резонанс, а днес тренира нормално със съотборниците си на "Улевол" в Осло.
"Чувствах се добре по време на днешното занимание. Тръгвам за България и се надявам да бъде напълно готов за игра в четвъртък", коментира Йохансен след заниманието.

След мача в София норвежците гостуват и на лидера в групата Хърватия на 6 септември.

"Без съмнение ни предстоят два изключително важни мача. Въпреки това, ако не съм на 100 процента, няма смисъл да играя", допълни той.

В лагера на Норвегия все още не знаят дали полузащитникът ще бъде на разположение.

"Ще направим тестове, след като пристигнем в София. Той трябва да тренира на пълни обороти в сряда, ако иска да играе в четвъртък", коментираха от щаба на норвежците.

Ако Йохансен не се възстанови напълно, той може да бъде заменен в титулярния състав от Хавард Нордвейт, Пер Килиан Шелбред или Рубен Итегор Йенсен.

Норвегия пристига тази вечер в българската столица с чартърен полет от Осло.