Юношата на ЦСКА Александър Тонев призна, че е доволен от новото предизвикателство в кариерата си. Националът премина в новака в Серия "А" Фрозиноне, след като изкара миналият сезон в Селтик под наем от Астън Вила.

"Трансферът ми във Фрозиноне е една нова страница за мен, нова стъпка, на която се реших, тъй като имах нужда от промяна. Отборът, президентът и треньорът ме пожелаха. Аз заявих, че имам желание да играя с фланелката на тима в Серия А".

"Да, Фрозиноне е дебютант, но съм доволен от трансфера. Всеки знае какво е усещането на мачовете в Калчото. Ще се опитаме да играем хубав, атакуващ футбол и да се преборим за оставането си в елита на Апенините", сподели Тонев пред "Нова телевизия".

"Имах желание да играя в Астън Вила, но когато не получиш шанс, се отваря друга врата. Селтик? Целият свят разбра какво всъщност представлява този "расистски" скандал, заради който бях наказан и не играх дълго време. Какво ли не се каза, какво ли не се изписа по мой адрес... Определено Острова не беше моето място, не се чувствах добре и трябваше да направя промяна", откровен е бившият футболист на Лех Познан.

"Срещу Италия излизаме за победата. Не очаквайте да се защитаваме с цел да загубим с колкото се може по-малко голове. Наистина има по-голяма тръпка срещу "Скуадра адзура", но сега е много по-важно да се концентрираме върху домакинството си на Норвегия. Нека първо свършим работата си срещу "викингите" и след това ще мислим за гостуването си на Апенините", допълни още Тонев.