Президентът на БФС Борислав Михайлов отказа да поеме вината за поредния провален квалификационен цикъл и обвини националите в страхлива игра. 

Както е известно, възпитаниците на селекционера Ивайло Петев допуснаха горчиво поражение с 0:1 от Норвегия в София и практически сложиха край на мечтите си да участват на Евро 2016.

"Треньорите имат всички условия за работа. Те са специалисти и имат свобода да избират футболистите", сподели Боби Михайлов след срещата.

"Момчетата играха страхливо. Прави впечатление, че когато мачът е важен, играчите не успяват да покажат възможностите си. Българинът винаги има твърде високи очаквания, трябва да бъдем по-търпеливи. Това са най-добрите ни футболисти, други няма."

"Публиката си е публика. Търси виновни, където няма виновни. Няма виновни. Това е нивото на отбора. Не искам да критикувам никой. Мен може да ме критикуват, колкото искат. Футболистите от чужбина на 90% не играят в отборите си."

"И ние сме били по-слаби от Норвегия, но играехме с характер. Аз за техническата част от нещата не говоря. Имат пълната свобода да избират най-доброто. Това е третият мач на Петев. Трудно е да се каже."

"Елементарна грешка в защита допуснахме за това ниво. Във футбола трябва и късмет. Отборът на Норвегия искаше повече победата, незнайно защо. Ние загубихме от директен съперник за трето място."

"Феновете са ми поискали оставка? Защо? Аз от 20 години не играя футбол. Аз правя това, което трябва да прави един президент. Футболният съюз прави абсолютно всичко. Ако някой търси вината при нас, е сбъркал много", завърши своето изказване босът на родната федерация.