Националният селекционер Ивайло Петев беше много разочарован след загубата с 0:1 от Норвегия, която ни намали до повече от минимум шансовете за бараж на Евро 2016.

Въпреки трагичната игра, спецът заяви, че се надява феновете на отбора да не са разочаровани и добави, че футболистите са били сковани заради важността на двубоя.

"Имаме още мачове. Шансовете ни намалява изключително много, но след края на квалификацията можем да правим изводи. Залогът беше много голям,  очаквах мачът да е лош. Жалкото е, че до гола удържахме Норвегия, но при попадението им допуснахме елементарна грешка. Да бъда по-конкретен – ние сбъркахме, те не".

"Не играем срещу Бразилия или Германия да сме плахи, но имаше сковаване, защото повечето играчи не играят редовно в клубовете. Сега трябва да извадим поуки и да продължим напред. Сигурно съм допуснал грешка, но голът ни закопа. Нормално е да има разочарование във феновете и при нас".

"Благодаря им за подкрепата, която имахме днес. Дано не сме ги разочаровали. Готов съм за критики, това е нормално у нас, когато губиш и обратното, когато печелиш. Ще излезем да играем срещи Италия, да търсим шансовете си. Ще направим изводи. Нямаме по-добри играчи от повиканите", каза Петев.