Треньор №1 на България за миналия век Димитър Пенев коментира пред Нова телевизия представянето на "лъвовете" срещу Норвегия и подписалия с гръцкия ПАОК Димитър Бербатов.

"Бербатов е към края на своята кариера, но дай Боже още пет години да участва. В последния месец всички слушахме, че търсеха Бербатов и в Германия, и в Италия", започна Пената.

"До колкото знам, неговото желание беше да остане колкото се може повече в английското първенство. Все пак той не е собственик на Манчестър Юнайтед, Ливърпул и все пак оказва влияние, че е на 34-години."

"Имах разговор преди повече от седмица с него и негови роднини. Защо отново не дойде в ЦСКА, както навремето пристигна на 15-16 години? Същевременно и нашите фенове ще му простят."

"Знаете преди години за отношението към него, особено когато пропусна на „Герена“ едно 100-процентово положение и не остави много приятни впечатления."

"Не е много приятно да се връщаме към мача с Норвегия. Очаквахме поне такава игра, че да има резултат за нас. Половин гол, но победа за нас. Не го видяхме."

"Има доста млади кадри от последните две-три години, дори повече играят извън България и лично аз очаквах, че идването в България, ще ги накара да покажат по-добри качества."

"За жалост не видяхме първо настройката и изпълнението за един много сериозен мач, какъвто е този срещу Норвегия", добави специалистът.