Селекционерът на футболните ни национали направи любопитен коментар преди европейските квалификации с Хърватия (10 октомври) и Азербайджан (13 октомври).

Петев за пореден път се оправда за падението на лъвовете със слабото ни вътрешно първенство и липсата на родни играчи в чужбина.

"Трябва да имаме едно силно първенство, в което да играят минимум пет българи в отбор. Трябва да имаме минимум 15 човека, които да играят в чужбина, но да играят. И тогава трябва да искаме да имаме добър национален отбор".

"Жалко е, че не разполагаме с това, но такива са реалностите. Не казвам, че трябва да имаме още по-занижени очаквания от сегашните, ще продължим да се борим с това, което разполагаме", заяви Петев.

"Предстоят ни два мача, в които трябва да покажем добър футбол. Ще дадем шанс на нови момчета. Искам да покажем онзи футбол, който беше през март месец, мача с Малта. Изневерихме на този стил в последните два мача, но се надявам сега да покажем качествен футбол".

"Шанс ще получат момчета, които по-малко са играли. Може би и някои, които за пръв път ще играят. Това е моето решение и ще видим занапред как ще се развие ситуацията. Надявам се това да е още един импулс за тези момчета да се развиват в клубовете, които играят", допълни треньорът.

"Надявам се футболистите да са забравили последните два мача. Аз не съм ги забравил. Надявам се повече да не изглеждаме по такъв начин и респективно да не се получават такива резултати. Надявам се да излезем да играем, всеки един да покаже потенциала, който има. И да изиграем добри мачове, да покажем едно ново лице".

"Моят договор е за три години, така че трябва да търся да дам път на нови момчета. Не може всичко да стане изведнъж, ще стане постепенно. Надявам се да имам времето", завърши треньорът.