Дните на Ивайло Петев начело на националния отбор изглеждат преброени. Специалистът почти сигурно ще бъде освободен след края на евроквалификациите. Той пое България през декември 2014-а, като договорът му е за 3 години.

При представянето му тогава вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков обяви, че целта пред Петев е трето място в групата и класиране на бараж. Това обаче по всичко личи, че няма няма да се случи, след като паднахме в последните си два мача с Норвегия и Италия по 0:1.

Президентът на централата Борислав Михайлов е поставен под сериозен натиск да махне бившия треньор на Лудогорец. Той идва от членове на Изпълкома и външни фактори. Твърдо против оставането на Петев и за световните квалификации са Йордан Лечков, Кирил Домусчиев и Венцеслав Стефанов.

Както е известно, трикольорите се паднаха в изключително тежка група по пътя към Мондиал 2018 в Русия с Франция, Холандия, Швеция, Беларус и Люксембург.

Сред спряганите варианти за нов селекционер са Георги Дерменджиев и специалист от чужбина. Очаква се в началото на декември Изпълкома да гласува дали Ивайло Петев да продължи да води националите или да бъде освободен, като се очаква той да не получи вот на доверие.

Самият треньор обаче нямал никакво намерение да подава оставка след края на квалификациите, въпреки че не успя да класира тима за баражите. От БФС искат сериозно подмладяване на държавния отбор.

Президентът на централата Борислав Михайлов имал желание да покани Станимир Стоилов да се върне у нас и да поеме лъвовете. Както е известно, договорът на Мъри с Астана е до края на годината.

Той обаче почти сигурно ще продължи кариерата си в чужбина. Стоилов вече води България и то на два пъти - през 2007 година за два мача с Беларус и после през 2009/10.