Селекционерът на футболните ни национали Ивайло Петев даде официалната си пресконференция преди утрешната европейска квалификация с Азербайджан. Срещата е от 21.45 часа на стадион "Васил Левски".

"Класата няма да я коментирам, ние допуснахме елементарни голове, но те бяха по-добри и заслужено спечелиха. Смятат да направя промени, ще ги видите утре".

"Ще направим всичко възможно да успокоим играчите, съдете мен, а не играчите, нека им дадем по-голям шанс, негативизмът е голям".

"Ще трябва доста време да мине, младите момчета да се развият, отбор не се гради толкова лесно, национален още по-трудно. Мачът утре е за престиж, четвъртото място не ни дава нищо, ще търсим от самото начало 3-те точки".

"Рубиконът беше мачът с Норвегия, ако бяхме спечелили двубоя с тях нещата щяха да са други, не се чувствам добре, но това е моментното състояние във футбола ни, един-два мача може да надскочим силите си и да играеш на 200 %, но после не се получава".

"Част от футболистите не играят в клубовете си. Допуснахме един гол, който повлия на следващите срещи. Във футбола се допускат грешки, но той трябва да каже сам какво е искал да направи. Той е контузен и утре няма да играе".

"Ще има нови хора в отбора утре. Футболът в Азербайджан се развива добре, в подем е. Надявам се, че утре ще се получи хубав мач. Ако не покажем ново лице утре, ще имаме проблеми".

"Трябва да сме агресивни и нахъсани, изцяло си зависи мачът от нас. В играта трябва да имаме повече агресия", добави Петев.