Младежкият национален отбор на България загуби от Дания с 0:1 при визитата си в евроквалификация от Група "5" за шампионата през 2017 година, но въпреки това битката за турнира продължава.

В момента нашите момчета са начело на своята група с 9 точки след 5 изиграни мача.


Мачът започна равностойно и през първите минути по нищо не отстъпвахме на противника, а домакините залагаха на далечните удари с които опитваха да изненадат Китанов.

Удари от дистанция на Зохоре и Хюлсагер обаче излязоха в аут.

В 18-ата минута стражът на нашите се справи след удар на Зохоре от фаул, а нашите момчета създадоха първата си по-сериозна опасност в 35-ата минута.

Василев стигна до една топка и прехвърли стража на датчаните, но така и не успя да намери очертанията на вратата.

Две минути след това пък Терзиев като последен в отбраната задържа Зохоре, но нямаше фаул, тъй като нападателят на противника реши да не пада на земята и в крайна сметка стреля в аут.

Второто полувреме започна силно за датчаните и четвърт час след неговото начало Бьорстинг излезе очи в очи с Китанов, но нашият страж се хвърли смело и спаси удара му.

Две минути след това Зохоре направи непростим пропуск за Дания и два метра от голлинията не успя да уцели топката.

Все пак домакините откриха резултата в 71-ата минута, когато Хюлсагер отправи силен удар по земя от 15-16 метра и вкара топката в долния десен ъгъл на българската врата.

Само две минути по-късно домакините като по чудо не удвоиха. Андерсен шутира силно от 10-11 метра, но за наш късмет топката се отби в лявата греда.

За нашите отговори Ради Цонев, чийто удар бе с много мъка спасен от противниковия страж, а до края на мача нямаше повече голове.