Спряганият за сигурен нов треньор на Динамо Загреб – селекционерът на България Ивайло Петев, е тема №1 в хърватските медии.

Тя успява да измести утрешното домакинство на "шахматистите" на Ювентус в мач от група "Н" на Шампионска лига, а сайтът Sportske.jutarnji.hr излезе с очерк за родния спец. В него се пита защо Динамо се е спрял точно на Петев и се отговаря, че той покрива всички изисквания на клуба. "Той е чужденец и е необременен от възможностите на клубния ни футбол", добавя изданието. Петев е наречен и "млад треньор" и се припомня, че започва кариерата си от нулата, поемайки Лудогорец в "Б" група, след което извежда разградчани до две титли на България, Купа и Суперкупа на страната.

Хърватите не са подминали и огромния скандал с него в Левски, когато фенове на "сините" го съблякоха и изгониха позорно от стадион "Георги Аспарухов". Те са пуснали и видео на случката, която обиколи цял свят за нула време и добавят, че ултрасите са действали крайно, защото Петев е привърженик на ЦСКА. В очерка се споменава и победата на АЕЛ Лимасол и българина с 1:0 над Зенит Санкт Петербург в Шампионска лига, припомня се и загубата на националния ни отбор с 0:3 от Хърватия в евроквалификация.

Sportske.jutarnji.hr пише още, че Петев има специални отношения с Анте Чачич, описано е и драматичното отпадане на Лудогорец от Динамо Загреб в квалификациите на Шампионска лига, когато разградчани бяха елиминирани с гол в 98-ата минута. Накрая изданието припомня, че това е трети опит на Динамо да привлече българина за треньор.