Заплата от 250 000 евро ще получава Ивайло Петев като треньор на Динамо (Загреб), разкриха хърватски журналисти пред „Труд". Толкова е взимал и бившият наставник на тима Златко Кранчар, който също е национален селек­ционер на Хърватия.

Догово­рът на Петев ще е най-малко за две години - до лятото на 2018 г. Назначението е по изричното настояване на могъщия Здравко Мамич. В момента той няма официална позиция в Динамо, но е със статут на сив кардинал. Мамич харесва Петев от 2012 г., когато загребският гранд изхвърли драматично Лудогорец в първия му опит за пробив в евротурнирите. Няколко пъти през последните години Динамо е примамвал Петев с оферти, но чак сега инвази­ята се оказа успешна.

В Хърватия очакват още във вторник вечер треньорът да е на стадион „Максимир" за домакинството срещу Ювентус. На пейката ще бъде асистентът Желко Сопич, който временно заема поста. Той ще бъде треньор и в най-лютото хърватско дер­би в неделя срещу Хайдук, а чак на следващия ден Петев ще бъде официално представен като нов тре­ньор.

След титлата с Лудогорец през 2012 г. Петев успя да стигне до второ място с АЕЛ (Лимасол) в Кипър. Като наци­онален селекционер той има само три победи в официални мачове - срещу Азербайджан, Малта и Люксембург. Най-голямата му гордост е побе­дата с 1:0 над Португалия в контрола през март, а след това тимът на Кристиано Роналдо триумфира на Евро 2016.

Мамич ще изплати на БФС три заплати обезщетение за прекъснатия договор. По нео­фициална информация това е около 30 000 евро.