Държавата не се зае кардинално с проблемите в клубовете. Футболът е хоби за богати хора, но в България доста хора се опитаха да станат известни покрай отборите. Недопустимо е това, което стана с Локомотив (Сф) и ЦСКА. Трябваше да има ясни правила и когато се вижда, че един клуб не плаща своите данъци, държавата да се намеси.

Това каза при гостуването си в "България сутрин" капитанът на Локомотив (Сф) Даниел Пеев. Той е на мнение, че футболистите, които играят от дълги години, трябва да са пример за малките.

"Имам чувството, че някои от по-малките започват да играят футбол за коли и някакви такива глупости. Трябва да получаваш уважение от хората. Има светлина, но трябва повече работа и отговорност", коментира футболистът.

Запитан накъде отива българският футбол гостът на Bulgaria ON AIR отговори: Това със САЩ '94 трябва да се забрави вече. Не можахме да извлечем нужните позитиви. Тръгнахме доста надолу. С изключение на класирането за европейското в Португалия всички други квалификации са провал.

Даниел Пеев посочи, че проблемът е в манталитета на футболистите, треньорите, които позволяват да им се оказва натиск и липсата на ясна концепция за националния отбор.

"В националния отбор трябва да се викат тези, които в момента са в най-добра форма. Не може да се говори за подмладяване, ще ни се смеят всички", добави футболистът.

Капитанът на Локо (Сф) взе дейно участие при победата над ЦСКА в турнира за Купата на България и дори бе изгонен в самия край на срещата. Той определи успеха като очакван и сподели задоволството си от продължаването на своя отбор в турнира.

"Локо имаше нужда от такава победа, за да върне своя блясък. Клубът върви във възходяща линия. При нас президентът казва реално какви възможности има на този етап. Всичко се изплаща навреме. Друг е въпросът, че разликата в заплащането в Локомотив и ЦСКА със сигурност е голяма", коментира още Пеев.

Вижте видеото тук!