Юношеският национален отбор на България (до 17 години) стартира с победа в Европейските квалификации в група 8, след като се наложи с 1:0 над Грузия. Единственото попадение за българския отбор реализира Илия Груев-младши в 35-ата минута от дузпа. Авторът на гола е син на бившия футболист на Левски, Локомотив (София) и Нефтохимик Илия Груев, в момента треньор на Дуисбург. Малкият Илия играе като атакуващ полузащитник в школата на Вердер (Бремен).

По-късно днес е втората среща от групата, в която домакините на квалификацията Финландия излизат срещу Швеция. Първите два отбора от всяка група продължават напред към Елитния квалификационен кръг, а също там отиват и пет от 13-те трети състава.

Българският отбор беше по-добър през първото полувреме, контролираше ситуацията на терена и логично стигна до гол, точно изпълнение на дузпа. В отделни моменти след почивката грузинците опитаха да стигнат до равенство, като в една от ситуациите и вратарят Христо Лалев се намеси много добре. Пет минути преди края българската формация можеше да стигне и до втори гол, но ударът на нападателя на Барселона Джошкун Михайлов се отби в гредата.

България за трети път се среща с грузинците в рамките на половин година. Имаме едно равенство 1:1 (5:3 при дузпите) на турнира в Албена, а и участие на турнир в Украйна, където противниците ни спечелиха турнира.

Състав на България: Христо Лалев, Иво Димитров, Тихомир Димитров, Валентин Иванов, Ангел Каракашев, Стефан Гаврилов (73- Методи Стефанов), Лъчезар Йорданов, Илия Груев-младши, Митко Митков (79- Преслав Боруков), Ияд Хамуд (80- Мартин Михайлов), Джошкун Михайлов