Отсъствието на Оливие Жиру ще принуди Дидие Дешан да търси нов партньор на Антоан Гризман в атаката на петлите за мача с България. "Положението е несигурно, дори притеснително", отбелязват местните медии.

Двамата се допълваха отлично по време на европейското първенство през лятото, но сега единият ще липсва. Опциите пред Дешан са три. Той ще избира за върха на атаката между старото куче Андре-Пиер Жиняк, Набил Фекир от Лион и Кевин Гамейро, както и Антони Марсиал, но той е по-скоро крило в представите на щаба в националния отбор.

Така или иначе никой от изброените не разполага с харастериските на Жиру, но на преден план се откроява опцията с Грийзман и Гамейро. Вторият дори не бе в групата за Евро 2016, но с Антоан са съотборници в Атлетико Мадрид, където вече оформят добър дует. 

КЕВИН ГАМЕЙРО 
Има 3 гола и 3 асистенции този сезон. Атлетико го купи за 30 млн. евро от Севиля. Бе титуляр само 5 пъти, което означава, че все още не се е справил напълно с конкуренцията на Фернандо Торес. Все пак стартът му на сезона бе добър. Той е дал 33 асистенции към Грийзман, което може да натежи в избора на Дешан. Минусът му е, че има много скромен опит с националния екип. Появи се към края на евроквалификацията с Беларус, завършила 0:0. 

АНДРЕ-ПИЕР ЖИНЯК 
Той е класическият нападател. Има 5 гола за 11 мача в Мексико, но пропусна дузпа при първата загуба на отбора си Тигрес през уикенда. Във формата му се наблюдава лек спад спрямо миналата година по същото време, но като профил най-много наподобява на Жиру. Може да оказва натиск върху централните бранители, има вроден инстикт за изникване от дълбочина. В отбор, в който има доста млади играчи, неговият опит от участието на два големи форума (Мондиал 2010, Евро 2016) може да се окаже решителен в избора на селекционера. 

НАБИЛ ФЕКИР
Той е най-креативният избор. Прави силен старт на сезона с Лион. Направи много силни мачове не само в първенството, но и в Шампионската лига. Дешан е убеден, че той вече има нужното ниво да играе в националния отбор на Франция. Лоран Косчелни дори го сравни с Лео Меси онзи ден. Умее да елиниминира съперник и да прониква в опасна близост до вратата. Схемата 4-2-3-1 му подхожда.