Ексцентричният Димитър Пенев поднесе поредната си порция бисери. Бившият треньор на националния ни отбор даде интервю след мача на героите от САЩ`94 срещу Швеция, както и коментира предстоящата тази вечер среща на "трикольорите" в Стокхолм. Пенев говори пред пратениците на "Гонг" и "Спортал" в Швеция.

"Голям процент от тези, поито пътуваха с нас, взеха участие. но просто бяха травмирани - от времето, сегашното време, контузии... не бяха във форма. Много форми можем да коментираме. Няколко човека са с изкуствени стави, но пак се движат", изцепи се Пенев по повод мача на ветераните ни срещу Швеция, загубен от нашите с 1:4 снощи.

"Дано не загубим срещата тази вечер. Три месеца преди да се класираме за САЩ`94 ме питаха кога ще си подам оставката. Когато сложихме чертата бяхме пред Франция, и се класирахме за световното първенство тогава. Накрая като свърши квалификацията за световното първенство в Русия ще смятаме точките", коментира Чичо Митко.

За мача срещу Швеция тази вечер, Пенев каза: "Няма нищо страшно. Те не са пикадори, матадори... не са като испанците. Шведите и холандците са по-добре здравословно. Постоянно имат ангажимент в спорта - ските, хокея, постоянно се движат, хората здравословно са много добре", допълни бившият селекционер на златното ни футболно поколение.

"Трябва да се играе сериозно днес. Дано в тази среща нашите се движат, тичат, ние само ще се радваме и ще ръкопляскаме отгоре. Дано направим успех, равен мач", продължи Стратега.

"Стилиян и Мартин Петрови не са ветерани, като минат 40 години, тогава ще са ветерани", каза още Пената и прогнозира, че ЦСКА ще победи Левски в събота.