Вратарят на турския Мерсин и националния отбор на България Николай Михайлов призна, че изпраща много трудна година в професионален план.

„Не мога да бъда доволен от тази година. Попаднах в неприятна ситуация след като разтрогнах договора си с Мерсин преди една година. Половин година останах в България без да играя футбол. През лятото нещата не се получиха по една или друга причина".

"Радостното е, че вече играя редовно, след като се завърнах в Мерсин. Ситуацията в клуба е една от най-трудните в историята му. Тръгнахме добре в началото, а после имаше треньорска смяна. Дойде много добър екип, но имахме известни проблеми с резултатите".

"Това повлия на духа в отбора. Ние имаме само няколко по-опитни футболисти, а всички останали са юноши на отбора. Имаше и период с контузии и наказания, което също даде отражение. Имаме още три мача до края на годината и се надявам да вземем някоя и друга точка. В следващите три седмици ще стане ясно, дали клубът ще може да прави трансфери, защото имат някои стари проблеми. Аз съм зависим от тази ситуация".

"Подписах за една година и имам договор до лятото. Ръководството и треньорите знаят моето становище. Искам да бъдат купени нови футболисти, за да вдигнем нивото. Те са наясно с това. Ще се опитат да направят възможното“, коментира Николай Михайлов пред Дарик радио.

„Чакам да свърши 2016, защото беше много тежка в професионален план. Още от началото тръгна с неразбории, после до лятото не играх. Имах някои по-добри възможности, но те се разминаваха за малко. Във времето съм разбрал, че не бива да се връщам назад. Трябва да се гледа само напред. Чакам 2017, както се казва Нова година, нов късмет“, допълни вратарят на Мерсин, който коментира и позицията си в националния отбор на България.

„В момента националният отбор ми е най-малката грижа. Винаги съм казвал, че идвам, за да помогна с каквото мога. Важно е било да бъда полезен. Винаги съм твърдял, че последният проблем на националния отбор е вратарският пост. Имаме много добри вратари, които получиха шанс и се възползваха от него. Аз трябва да намеря своя правилен ритъм на клубно ниво. Говорил съм с Петър Хубчев по този въпрос".

"Разговорът беше мъжки и на четири очи, така че няма да го коментирам. Разговарял съм и с ръководството. Ние сме се разбрали. Най-важното е да мине тази година и да видя как ще се развие ситуацията около мен. Важното е да играя и да бъда здрав, което в момента е факт. Искам да се развивам в правилната посока“, завърши Ники Михайлов пред Дарик радио.