Юношеският национален отбор на България (родени 1999 г) претърпя поражение с 0:4 от Гърция в последната си среща от група А на турнира Валентин Гранаткин, който се провежда в Санкт Петербург.

Въпреки поражението, българската формация продължава на четвъртфиналите, тъй като с 4 точки заема 2-ата позиция и изпреварва Таджикистан с по-добри директни показатели. Гърция с 6 е начело и ще играе с 2-ия от група В.

Следващият съперник на момчетата на селекционера Викторио Павлов са домакините от Русия. Мачът е на 15-и януари от 18.00 часа българско време.

Гърците решиха мача още до 20-ата минута, когато поведоха с 2:0 благодарение на головете на Йоанис Цингос в 3-ата и на Константинос Хатзидибас в 16-ата. До края на първото полувреме Йоргос Цоварас вкара трети гол в мрежата на Иван Дичевски. Крайното 4:0 оформи нападателят на Олимпиакос (Пирея) Атанасиос Костанасиос, а освен това момчето се понрави и с отличната си бързина и добро пазене на топката.

Трябва да се отдаде заслуженото и на българския отбор, който е далече от най-добрия си състав. Въпреки че турнирът е за родените през 1999-а година, най-добрите в тази възраст не са с тима, а селекционерът Викторио Павлов е принуден да попълва групата с родени през 2001-а. Но и от този набор най-добрите също ги няма, след като пловдивските клубове решиха да спрат Ияд Хамуд и Кристиян Добрев. Такива проблеми с Вердер (Бремен) и освобождаването на Илия Груев-младши обаче нямаше.

Състав на България: Иван Дичевски (Христо Лалев), Александър Бастунов, Денис Бучев, Иван Калайджийски (Мартин Ковачев), Георги Костов (Мартин Семерджиев), Митко Митков (Георги Георгиев), Ерол Дост, Александър Златков (Илия Груев-младши), Илиан Илиев-младши (Лъчезар Георгие), Антон Тунгаров (Иван Митрев), Кирил Николов (Мартин Минчев)