Липсата на съперници за националния отбор за февруари може да стане причина да се играе контрола между първата селекция на България и младежите до 21 години, призна президентът на БФС Борислав Михайлов днес. Изпълнителният комитет, макар и в непълен състав, се събра за първото си заседание за 2017-а година в новата национална футболна база Бояна.

"Ако този мач се играе, той ще бъде насрочен за 22-и февруари и ще се проведе на националния стадион Васил Левски. Все пак това е още проект", призна Михайлов.

Националният селекционер Петър Хубчев ще пътува за Турция и ще наблюдава българските клубни отбори, които са на подготовка там, за да събере впечатления за националите. На 25-и март се подновяват и световните квалификации, като България приема Холандия. Това е последен шанс за нашия отбор да остане в битката за едно от първите две места, тъй като разликата в точките е само 1 в полза на лалетата.

Михайлов се изказа положително за увеличаването на участниците на Световното първенство от 32 на 48. Според него, това е правилна стъпка, така както правилно са увеличени участващите страни и на Евро 2016. "Както каза президентът на ФИФА Джани Инфантино, живеем в ново време, в нов век. Трябва да се опитват нови неща. За мене това е една позитивна стъпка и времето ще го докаже, заяви още бившият вратар на България, който в момента е член на изпълнителния комитет на УЕФА.

Шефът на българския футбол добави, че е разгледал и доклада на одиторската фирма, която проверява финансовото състояние и управлението на средствата в българските отбори от Първа лига. Повечето от сигналите са положителни, смята Михайлов.

"Препоръчва се на отборите на Локомотив (Горна Оряховица), Монтана и Ботев (Пловдив) да правят одит на всеки три месеца, а не на шест, както е било до момента. Това не означава, че има някакъв сериозен проблем. Просто ако се прави на три месеца, за да бъде по-лесно на самите клубове да управляват финансите си, добави Михайлов.

"Други притеснитенлни данни за останалите отбори към момента няма, добави Михайлов. Ангажираната от БФС фирма следи изкъсо ситуацията с клубовете и при първи проблем ще информира оперативното ръководство на централата.