Селекционерът на мъжкия национален отбор по футбол Петър Хубчев заяви след контролата играна срещу младежката формация на "лъвовете", че е доволен от проведената среща и ако зависи от него, всеки месец би организирал такъв спаринг.
 

Хубчев добави, че има няколко младежи, на които се следят изявите, но отказа да коментира имена."Това което искахме да видим, от няколко момчета по-специално, мисля че се видя доста добре, интересуваха ни конкретни неща. При някои се получиха, при някои – не. Като цяло, мисля че беше изключително добре тази контрола.

На Антони Здравков задачата е малко по-трудна в момента, прави съвсем нов отбор. Доволен съм от отношението към ангажимента на момчетата в тези три дена. Благодаря на тях, но два пъти повече благодаря на треньорите, които ги пуснаха. Знаете, че това е неофициална дата и зависим единствено от доброто желание на клубовете. Най-важното беше да няма контузии. Има проблеми доколкото разбрах само с Десподов, но какво точно е немога да ви кажа. Заминал е по най-бързия начин да направи снимка, надявам се да не е нещо сериозно."

"Продължаваме да наблюдаваме младежкия национален отбор. Става въпрос за 5-6 човека, но не искам да спекулирам с имена. Утре ще го прочетат и може пак някой да се уплаши. Мисля, че ще бъдат извикани, стига да са здрави, естествено. Ако от мен зависи, бих го правил всеки месец. Но това е невъзможно с оглд на сгъсения цикъл. Говорим за футболистите, които са в България", добави Хубчев.

Треньорът на младежкия национален тим Антони Здравков също остана доволен от проведената игра днес.

"Това което може би трябваше да представлява оборът, особено през втората част, не се получи. Има доста неопитни момчета в състава. Но това беше и целта на лагера, да видим хора, които тепърва започват да се изявяват. Смятам, че една голяма част от тях показаха в определени моменти добри качества, в други моменти  малко стъписване, което е и нормално. Все пак основата на отбора я има. Смятам, че трябва да направим един добър, боеспособен отбор. Смятам, че с днешните си изяви някои от дебютантите дадоха добро впечатление."

Здравков допълни, че все пак има още играчи, които поради ред причини са пропуснали днешния мач и могат да допринесат за вдигането на класата на тима. "Определено това не е гръбнакът. Двама души от Ботев Пд, които нямаха възможност да вземат участие в този двубой въобще не бяха повикани, тъй като в петък мач. Това са Антонио Вутов и Серкан Юсеин, които смятам ще дадат допълнителна класа на отбора.  Допълнително има други футболисти, които по различни причини отпаднаха в последния момент от лагера. Има още 7-8 човека. В това число момчетата 98`, на които им предстои елитен кръг март месец във Франция. Стават грубо 7-8 човека, ако имаме възможност да ги ползваме, естествено."