Селекционерът на българския национален отбор по футбол Петър Хубчев заяви на пресконференция днес, че контузиите са нещо нормално във футбола, но все пак липсата на трима ключови фигури в състава е оставило чувство на вътрешно неудовлетворение и съжаление.  Преди двубоя с Холандия в събота от тима отпаднаха заради контузии Владислав Стоянов, Светослав Дяков и Георги Миланов. „Това са неща, които съпътстват футболната игра, трябва да търсим незабавно решение. При всички положения има вътрешно неудовлетворение, вътрешно съжаление.Но на тактическа постройка не са повлияли тези контузии.”

„Не усетих стрес в самите футболисти заради контузиите, това са неща, които им се случват постоянно в клубовете. Трябва да свикват с тези неща и да живеят с тях. Неприятно е, но  смея да кажа се държат вече по-здраво един за друг. Ако трябва да коментираме който и да е отбор, все има проблеми и с това се свиква.”

Специалистът бе категоричен, че националите не трябва да изпадат в глуха защита 90 минути, тъй като това ще доведе до гарантирана загуба. „В подробности няма да изпадам, истината е, че знаем силата им. Знаем, че с абсолютно глуха защита 90 минути няма да издържим срещу Холандия. Опитваме се от началото да убедим момчетата, че от време на време трябва да се надиграваме с тях, но трябва да бъдем много разумни.”

„Наясно съм със състава, но няма да коментирам имена”, добави Хубчев . Последваха няколко въпроса за футболиста, който ще носи капитанската лента, на което треньорът отговори така: „Не влагам толкова голямо значение в това, но явно за някои хора има значение. Решихме кой ще носи капитанската лента и едва ли ще е изненада за някой. Ивелин Попов по всяка вероятност ще е капитан на отбора”.

„Знаем срещу кой играем, в детайли го представихме на нашите футболисти. Мачът както е важен за Холандия, така и за нас. При всички положения ще се постараем  да играем това, което ние искаме без да се притесняваме от тяхната сила. Уважаваме ги като противник, но нищо повече. Холандия е подмладен отбор, разполага с качествени футболисти. За мен в Топ 5 на Европа. Още по-добре е, че има млади футболисти, които са мотивирани и гладни за победи.”

„Мачът не го усещам като финал, но е важен двубой. Амбициите на Холандия със сигурност са по-големи, но ние сме пределно мотивирани”, завърши селекционерът на „лъвовете”.